"Стара хартия за нова книга“ за трета поредна година


"Стара хартия за нова книга“ за трета поредна година
Снимка: iStock/Guliver

За трети пореден път ще се проведе детският празник "Стара хартия за нова книга" на 13 септември от 10,30 часа пред Книжен център "Гринуич“ на бул. "Витоша" 37.

В навечерието на първия учебен ден под надслов "Почисти и прочети" децата ще научат повече за рециклирането   ̶  как да пазят природата, да събират разделно отпадъците – и междувременно сами да си изберат книжки. Всяко дете, което доведе възрастен придружител с 5 кг стара хартия за рециклиране, ще получи нова детска книга по избор и подаръци от организаторите и партньорите на празника. 

В програмата са включени екотеатърът "Приказка за юначета с празни тумбачета: Хартояд, Пластоядка и Стъклояд в парка”, представен от Театъра на приказките – София, много музика, танци и игри, както и интересни предизвикателства с много изненади. Предвидена е и целодневна екоработилница за изработване на бижута, цветя и сувенири от отпадъци. В следобедните часове за настроението ще се погрижат детските вокални групи "Мики Маус“ и "Врабчета“. В музикалната програма са включени още много изпълнения на танцов и спортен клуб "Супер форма“.

Традиционно и тази година "Забавното лятно четене“ ще обяви резултатите от петата си национална кампания и ще връчи награди в категориите "Най-четящото дете за 2015“, "Най-четящ град“, "Най-четящо училище“, "Млад читател“ и специалния приз "Най-активен читател“ за детето, прочело най-много книги от началото на проекта.

През 2015 г. акцията се провежда за първи път в три града – Пловдив (5 септември), Русе (12 септември) и София (13 септември). Отношението към книгите и природата в едно общество е израз на неговото развитие и самосъзнание. Жителите на три града в България тази година имат възможност да покажат своята съпричастност и разбиране на проблема с опазването на околната среда и възпитаването на вкус и любов към четенето, тъй като осъзнатият им избор в тези две посоки е основата, върху която ще се осъществи бъдещето на децата им. И колкото по-начетени и ерудирани са те, толкова повече шансове и възможности ще имат, а колкото по-отговорно се отнасят към природата, толкова по-здрави ще бъдат.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Семейство


Реклама

Когато прегърне един мъж, жената иска да почувства неговата слабост, а когато го целуне - неговата сила.

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама