назад
напред

Рецепти

Пилешки рулца с гъбена паста и босилек

  • Дата: 15.04.2013
следваща
Дата: 15.04.2013

Още една идея за вкусно пилешко - с плънка от ароматна гъбена паста и босилек, в пухкав сос Бешамел. Много ми допадна. От соса пилето не става сухо. Поднесете го с пъстра салата и ще имате една чудесна лека вечеря :)

Необходими продукти:

4 бр. пилешки гърди

250 г гъби Печурка

връзка пресен лук

връзка пресен чесън

връзка пресен босилек

1 кафена ч.ч. вино Марсала (или друго червено вино)

1/2 ч.л. мащерка

зехтин

черен пипер

сол

продукти за соса бешамел:

50 г масло

3 с.л. брашно

500 мл прясно мляко

1 ч.л. червен пипер

2 яйца

черен пипер

сол

 

галета за поръсване

зехтин

Начин на приготвяне:

Разрежете пилешките гърди хоризонтално на половина и ги изтънете.

Измийте и нарежете гъбите на парчета. Поръсете ги добре с брашно. Сложете ги в блендер. Обелете лука и чесъна, нарежете ги и ги сложете и тях при гъбите. Поръсете с мащерка. Пасирайте, докато получите паста. Прехвърлете сместа в тиган и я запържете за няколко минути в малко зехтин. Налейте виното и овкусете със сол и черен пипер. Бъркайте, докато се изпари алкохола и отстранете от огъня.

Стопете в тенджера с незалепващо дъно бучката масло за соса бешамел. Поръсете отгоре с 3 с.л. брашно и бъркайте с бъркалка непрекъснато. Налейте млякото и продължете да бъркате до сгъстяване на соса. Отдрепнете от огъня и поръсете с 1 ч.л. червен пипер и чукнете две яйца. Разбъркайте всичко добре.

Вземете малка тавичка или йена. Сложете на дъската едно от изтънените филенца. Намажете го обилно с гъбената паста. Поръсете отгоре с нарязан на ситно или накъсан босилек и навийте на рулце. Сложете го в йената (тавата) с прехлупената част отдолу. По същия начин навийте и останалите рулца и ги подредете в тавичката. Полейте със струйка зехтин и ги залейте със соса бешамел обилно. Поръсете повърхността с галета и запечете ястието на 200 градуса за 30 минути.

 Източник: vkusnoteka.blogspot.com

Общо коментари / 0 Напиши коментар
Твоят коментар
Всички полета са задължителни.
Коментарите подлежат на коментар.