Панирани картофи


Панирани картофи
Снимка: iStock/Guliver

Тази рецепта е за всички почитатели на картофите, които обичат да ги консумират под различна форма.

Необходими продукти за 5 порции:

800 гр картофи

150 мл олио

100 гр брашно

3 яйца

100 мл прясно мляко

250 гр кисело мляко

2 скилидки чесън

сол на вкус

Начин на приготвяне:

Картофите се измиват и се сваряват (не ги преварявайте, за да не се разкашкат), обелват се, докато са топли. Когато изстинат, се нарязват на филийки и се посоляват. Панират се в паста, приготвена от яйцата, брашното и прясното мляко. Изпържват се в загрято олио до златисто.

Поднасят се веднага с кисело мляко, в което сте сложили счукан чесън.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Рецепти


Реклама

Не приемайте себе си твърде сериозно. Знайте кога да се присмеете на себе си.

Холи Бери

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама