Любимата рецепта за бъркани яйца на Елизабет II


Любимата рецепта за бъркани яйца на Елизабет II
Снимка: The Royal Family

Австралийски диетолог сподели любимата рецепта за бъркани яйца на покойната кралица Елизабет II, както и двете "необичайни" съставки, които кралският готвач е добавял за вкус - индийско орехче и лимонова кора.

Лий Холмс, холистичен готвач, в момента е в Обединеното кралство и прекарва време с опечалените след шокиращата смърт на Нейно Величество на 8 септември на 96-годишна възраст.

Тя сподели копие от любимата рецепта за яйца на кралицата, дадена ѝ на ръка от близка приятелка и бивш кралски готвач. "Преди няколко години една от моите прекрасни приятелки имаше късмета да бъде готвачка на кралицата и тя сподели с мен рецепта за любимите си бъркани яйца", написа тя на уебсайта си.

Необходими продукти за 2 порции:

3 яйца

1 с.л. мляко

морска сол на вкус

1 с.л. масло или може да използвате зехтин

1 ч.л. настъргана лимонова кора

щипка индийско орехче

прясно смлян черен пипер на вкус

по желание за сервиране - пресен див лук

Начин на приготвяне:

В купа разбийте яйцата и млякото, добавете солта на вкус.

Загрейте маслото/зехтина в тиган на средна температура. Добавете яйцата, намалете котлона и бъркайте непрестанно. Преди да ги свалите от котлона, прибавете лимоновата кора, индийското орехче и допълнително сол (ако се налага).

Веднага сервирайте, като поръсите с прясно смлян черен пипер и пресен лук по желание.

 

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Рецепти


Реклама

Ако мъжете не трябва да бъдат агресивни, за да бъдат приети, тогава жените няма да се чувстват принудени да бъдат покорени.

Ема Уотсън

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама