Лесен десерт: Панирани ябълки


Лесен десерт: Панирани ябълки
Снимка: iStock

Предлагаме ви един много лесен плодов десерт - панирани ябълки.

Необходими продукти за панираните ябълки:

2 големи ябълки

за тестото:

300 г брашно

1 щипка сол

300 мл кисело мляко

2 яйца

Начин на приготвяне:

Сложете брашното в купа, добавете солта, киселото мляко и яйцата, разбъркайте добре, за да получите гъсто тесто.

След това обелете ябълките, отстранете сърцевината и нарежете на кръгчета с приблизително 1 см дебелина. Полейте леко с лимон.

Загрейте обилно количество олио в тиган. След това кръгчетата ябълки се потапят в тестото и се пържат в сгорещената мазнина.

Обръщайте ги често, щом станат златисто кафяви ги извадете от тигана и ги отцедете върху кухненска хартия. Поръсете с пудра захар и сервирайте.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама

Достатъчно е да погледнете през очите на Любовта, за да видите красотата навсякъде.

Петър Дънов

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама