Картофена крем супа с тиква


Картофена крем супа с тиква
Снимка: harryandlexy.com

Навън температурите стават все по-ниски и по-ниски. За да стоплим тялото, една чудесна крем супа е прекрасно решение.

Необходими продукти:

Продукти за картофена крем супа с тиква:

1.5 л зеленчуков бульон

1 кг картофи

850 гр тиква хокайдо

300 мл сметана

20 гр масло

1 голяма глава лук

1 ½ ч.л. сол

1/2 ч.л. черен пипер

1/2 ч.л. кориандър

1/2 ч.л. канела

1/2 ч.л. карамфил

1/2 ч.л. къри

1/2 ч.л. индийско орехче

По желание: 100 гр бекон ; 2 филии стар хляб ; 1/2 ч.л. чубрица

Начин на приготвяне:

Измийте и обелете картофите. Нарежете ги на кубчета.

Отрежете дръжката на тиквата. Срежете я на две. Изчистете семките. Нарежете на малки парчета.

Обелете лука и нарежете. Сложете маслото в голяма тенджера. Запържете лука.

Изсипете в тенджерата картофите и тиквата. Запържете за няколко минути. Добавете бульона и оставете да ври на средна температура за около половин час, или докато омекнат картофите.

Добавете всички подправки и сметаната, и пасирайте. Оставете на котлона за още 5-6 минути.

Сложете бекона в тиган и запържете силно. Извадете го и в същия тиган сложете предварително нарязаните на малки кубчета филийки и поръсете с чубрицата. Разбъркайте и запържете за няколко минути.

Сипете супата в купи и поръсете отгоре с бекон и крутони.

Източник: harryandlexy.com

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Рецепти


Реклама

Любовта няма етикети, няма определения. Тя просто е това, което е.

Елиф Шафак

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама