назад
напред

Рецепти

Гювеч с телешко месо

  • Дата: 06.04.2012
следваща
Дата: 06.04.2012

Много от българите обичаме да похапваме гювеч, особено когато е приготвен в глинено гърне. За днес сме ви приготвили една рецепта за телешки гювеч.

Продукти:

Около 1 кг. телешко месо

4-5 картофа

3-4 глави кромид лук

1 глава чесън

1 супена лъжица доматено пюре

4 супени лъжици краве масло

10-12 зърна черен пипер

1 дафинов лист

червен пипер, смлян черен пипер, сол и магданоз

Приготвяне:

Нарежете месото на хапки и го сложете в гърнето с нарязаните картофи, лук на филийки, обелените скилидки чесън, размитото в малко вода доматено пюре, разтопеното краве масло, зърната черен пипер, дафиновия лист, ситно нарязания магданоз, червен и смлян черен  пипер. Посолете, разбъркайте добре и налейте 2 чаени чаши топла вода. Похлупете гърнето и го сложете в студена фурна. Гответе на умерен огън до готовност.

 

Източник: "Готвим в глинено гърне"

Общо коментари / 0 Напиши коментар
Твоят коментар
Всички полета са задължителни.
Коментарите подлежат на коментар.