назад
напред

Рецепти

Домашна горчица

  • Дата: 17.04.2013
Дата: 17.04.2013

Производството на горчица е известно от дълбока древност, 3000 години пр. н. е. е използвана в индийската кухня, но не е много популярна по времето на древен Рим и древна Гърция. Първата рецепта датира от 42-ра година пр. н. е. През IX век производството на горчица се превръща в един от основните доходи на френските манастири. На пазара се предлагат два вида горчица: на прах и готварска. Горчицата на прах се получава чрез смилане на синапено кюспе. Готварската горчица се приготвя от горчица на прах, която се попарва с топла вода, оставя се да зрее и след това се смесва със захар, сол, оцет, растително масло и подправки (канела, черен пипер, карамфил). Тя трябва да има еднородна мажеща се консистенция, жълт цвят, приятен остро парлив вкус и специфичен аромат.

Ние решихме да ви покажем как да си направите домашна горчица без консерванти.

Необходими продукти:

1/2 ч. ч. черен синап

1/2 ч. ч. бял синап

1/2 ч. ч. ябълков оцет

1 с. л. хималайска сол, или морска

1 ч. л. куркума за оранжев цвят

щипка естрагон за аромат

малко олио и вода за разреждане

Начин на приготвяне:

Двата вида синап се накисват в оцета за 24 часа в порцеланова/керамична купа. Изсипват се в блендер, добавят се останалите продукти и се блендира до кремообразна смес. И воала, имате страхотна, уханна, прясна и най-вече, без никаква химия, домашна горчица. 

Съхранява се в стъклено бурканче в хладилник. Колкото повече стои, толкова по-малко люта е.

Източник: hihonas.blogspot.com

Общо коментари / 0 Напиши коментар
Твоят коментар
Всички полета са задължителни.
Коментарите подлежат на коментар.