Ако искате пържолите да се топят в устата, трябва да знаете тези 3 трика


Ако искате пържолите да се топят в устата, трябва да знаете тези 3 трика
Снимка: iStock

В приготвянето на пържоли няма нищо сложно, но въпреки това не всяка домакиня успява да приготви вкусно и сочно ястие, което се топи в устата.

Ето какво точно трябва да направите:

1. Откажете се от дебелите парчета

Някои домакини смятат, че големите и дебели пържоли изглеждат по-добре. В повечето случаи месото не се изпича добре по средата.  Запомнете, че пържолите не трябва да са по-дебели от 1,5 сантиметра.

2. Мариноване

Идеална марината за свинско е всеки продукт на млечна основа. Достатъчно е месото да престои в този сос четвърт час, за да се подобри текстурата му. Може да го мариновате в мляко или кефир като предварително добавете малко лук за по-добър вкус.

ДОРИ С ЕВТИНА КАЙМА КЮФТЕТА ЩЕ СТАНАТ ВКУСНИ, АКО НАПРАВИТЕ ТОВА

3. Пържене

Не всеки знае, че е най-добре пържолите да се пържат в свинска мас. Това придава на ястието невероятен аромат и вкус. Важно в случая е пържолите да се сложат в тигана, едва след като мазнината се разтопи напълно.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама

По-скоро бих се доверил на женския инстинкт, отколкото на мъжкия разум.

Станли Болдуин

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама