Задушено пиле с целина


Задушено пиле с целина

Целината е ниско калорична, богата на витамин C и с много ниско съдържание на натрий.

Самостоятелно целината може да се консумира сурова в салата или като прясно изцеден сок, или варена в супи и бульони. Като подправка се ползва и сушена, и свежа, като намира приложение и в маринатата на различни видове туршия. Подхожда на месни ястия и ястия с картофи. Ето и една рецепта за пиле с целина от приятелите ни vremezagotvene.bg.

Необходими продукти:

1 пиле

сол

черен пипер

50 мл олио

1 с. л. масло

1 глава лук

1 голяма глава целина

2 големи моркова

1 чаша вино розе

1 скилидка чесън

кубче пилешки бульон

200 мл вода

малко куркума за цвят

щипка мащерка

1 ч. л. мед

украсете с чери доматчета

стръкче пресен магданоз и

черен пипер

Начин на приготвяне:

Почистете пилето и го нарежете на порции. Овкусете го със сол и пипер. Сложете голям тиган с 50 мл олио и 1 с.л. масло да загрява. Запържете пилето първо с кожата надолу.

Обелете целината и я нарежете на кубчета. Нарежете лука на полумесеци, сложете го при пилето в тигана. Прибавете целината. Задушавайте още малко, извадете пилето. В тигана при зеленчуците сложете настърганите моркови. Налейте виното, добавете чесъна, бульончето и 200 мл вода. Щом зеленчуците се задушат, върнете пилето в тигана. Овкусете с черен пипер, малко куркума, щипка мащерка и лъжичка мед. Оставете още малко да покъкри и сервирайте.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама

Мъжете може да са открили огъня, но жените са открили как да си играят с него.

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама