Супа от зелен боб


Супа от зелен боб

Зеленият боб е един от зеленчуците, които определено носят вкуса на лятото. Зеленият боб слага началото на лятото и присъства задължително в лятното меню. В българската кухня зеленият боб най-често се появява в рецепти за яхнии, дали като яхния от зелен боб, или пък в комбинация с картофи в рецептата за яхния от зелен боб с картофи. Рецептата за супа от зелен боб е също представител на българската национална кухня, макар и да се приготвя много по-рядко. Едно изключително свежо, приятно и вкусно предложение за приготвяне на зелен боб. Супата от зелен боб е много лека и има големия плюс, че може да се консумира и студена.

Необходими продукти:

500 грама зелен боб

1 глава лук

50 мл олио

1 супена лъжица брашно

1 чаена лъжица червен пипер

1 чаена лъжица

2 яйца

2/3 чаена чаша кисело мляко

4 скилидки чесън

1/2 връзка копър

Начин на приготвяне:

Първата стъпка от рецептата за супа от зелен боб е подготовката на зеления боб. Почиствате го, като първо го измивате, след което отрязвате двете крайчета на всяка шушулка, и го режете на парчета. Слагате подготвения боб в в тенджера и го заливате с вряща вода и го слагате да ври на котлона.

Междувременно нарязвате лука на ситно. В сгорещеното олио добавяте лука, както и 1-2 супени лъжици вода и задушавате до омекване, след което добавяте брашното и червения пипер и го сваляте от котлона. Когато зеленият боб омекне, добавете в тенджерата и сместа с лука и разбъркайте добре. Добавете ½ чаена лъжица сол и сложете супа да поври за около 15 минути.

Между временно трябва да подготвите застройката за супата. За да сте сигурни, че застройката няма да се пресече, отделете белтъците и разбийте само жълтъците с киселото мляко, с помощта на вилица. На тънка струйка добавете тази смес към супата, като бъркате непрекъснато, за да може да текстурата на супата да стане гладка.

Преди сервиране поръсете супата с нарязаните на ситно копър и чесън.

Източник: supichka.com

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама

Жените са най-големият неизползван източник на таланти в света.

Хилари Клинтън

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама