Пъстърва с коричка от тиквени семки


Пъстърва с коричка от тиквени семки

Днес ни се хапва рибка, затова споделя с вас тази вкусна рецепта от нашите приятели vremezagotvene.bg.

Необходими продукти за 4 порции:

2 пъстърви

сол

черен пипер

80-100 мл зехтин

брашно за овалване

2 яйца

1 с. л. вода

3/4 чаша белени тиквени семки

за соса:

100 мл бяло вино

кората на 1/2 лайм

сокът от 1 лайм

1 ч. л. морска сол

щипка зелен пипер

1-2 с.л. масло

1/4 връзка магданоз

сервирайте с парче лимон

Начин на приготвяне:

Филетирайте рибата, овкусете я със сол и пипер. Разбийте яйцата с 1 с.л. вода. Смелете леко тиквените семки в блендер. Оваляйте рибата в брашното, яйцето и семките. Изпържете в сгорещен зехтин. Отцедете на кухненска хартия.

Сложете малък котлон на тигана, налейте бялото вино. Добавете кората и сока от лайм. Щом редуцира наполовина, овкусете с морска сол и зелен пипер. Добавете маслото и магданоза. Свалете от огъня. Сервирайте с рибата.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама

Независимо дали приемат, или отказват, жените изпитват еднакво удоволствие от това, че са искани.

Овидий

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама