Пънчета от краставица със скариди


Пънчета от краставица със скариди

С дъх на море.

Необходими продукти:

400-500 гр сварени, обелени скариди

половин глава, много ситно нарязан червен лук

около 50 гр пушена сьомга

1 с.л. ситно нарязан копър

120 гр майонеза

1 с.л. цедено кисело мляко

щипка млян бял пипер (или черен пипер)

сол на вкус

1-2 дълги краставици

няколко стръкчета копър за украса

Начин на приготвяне:

В купа сложете сварените, почистени и обелени скариди. Предварително отделите една част за декориране на пънчетата.

Нарежете пушената сьомга на съвсем малки парченца и я добавете към скаридите.

Прибавете в купата ситно нарязания червен лук и ситно нарязания копър.

В купичка смесете майонезата, киселото мляко, шипка пипер и сол на вкус и разбъркайте до гладка еднородна консистенция. Залейте салатата с получената смес и разбъркайте внимателно, за да се смесят равномерно всички продукти.

Покрийте купата със салатата и оставете в хладилник, добре да се охлади.

Измийте краставиците, подсушете ги и ги нарежете на "пънчета" (шайби). Можете предварително да обелите изцяло краставицата, да я оставите с кората или да я обелите на ивици, така че пънчето да се получи раирано в тъмнозелено и светлозелено.

Подредете пънчетата в салатно плато, разпределете върху тях охладената салата от скариди. Украсете най-отгоре с заделените скариди и стръкчета копър и сервирайте.

Източник: lety-culinaryadventure.blogspot.com

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама

Човек се дави не защото е скочил, а защото е останал под водата.

Паулу Коелю

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама