Пълнен кекс с крем


Пълнен кекс с крем

Кой обича кекс? А кой обича ванилов крем? Ако спадате към някоя от тези две групи или пък и към двете, то задължително пълненият кекс с крем ще се превърне в един от любимите ви десерти. Много по-сочен от обикновен кекс и много по-лесен за приготвяне от торта.

Необходимите продукти за блата:

2 чаени чаши брашно

1 яйце

2 супени лъжици какао

1 чаена чаша кисело мляко

⅔ чаена чаша захар

½ чаена чаша олио

1 чаена лъжица сода

Необходимите продукти за крема:

½ чаена чаша захар

4 супени лъжици брашно

2 жълтъка

500 мл прясно мляко

2 ванилии

Начин на приготвяне: 

Първата стъпка от рецептата за пълнен кекс с крем е подготвянето на блата за кекса. Разбивате яйцето заедно със захарта и олиото, след което добавяте и киселото мляко, в което сте разбъркали содата и отново разбивате.

Пресявате брашното заедно с какаото. Малко по малко добавяте при непрекъснато бъркане пресятите брашно и какао към течната смес. След кото се смесят добре, изсипвате в малка тава, в която предварително сте поставили хартия за печене и печете какаовия блат за около 30-40 минути в предварително загрята на 180 градуса фурна.

Докато кексовият блат се пече, пригответе крема. Разделяте яйцата на белтъци и жълтъци. Разбивате брашното заедно с жълтъците и няколко супени лъжици студено прясно мляко до получаване на гъста каша, а останалото мляко слагате на котлона да заври заедно със захарта и ванилиите.

След като млякото заври, го дръпнете от котлона и при непрекъснато бъркане с вилица или тел за разбиване, добавете към него кашата с жълтъците. След като се смесят добре, върнете тенджерата отново на котлона и бъркайте старателно, за да не загори кремът. Кремът за блата трябва да поври 2-3 минути, за да се сгъсти.

Третата стъпка от рецептата за пълнен кекс е сглобяването на кекса. След като блатът е изстинал, с помощта на уред за почистване семките на ябълки направете дупки в него.

Парчетата, които извадите от дупките, натрошете на ситни трохи. След това напълнете дупките с изстиналия крем, а с остатъка от него залейте кекса. Накрая поръсете с трохите, получени от дупките на кекса.

Оставете пълнения кекс за 2-3 часа в хладилник, за да поеме крема.

Източник: supichka.com

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама

Стой далеч от сивите хора. Обичат да крадат цветовете ни!

Дейвид Сант

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама