Пролетно ястие с лапад, спанак и булгур


Пролетно ястие с лапад, спанак и булгур

Нещо като мусака с лапад, спанак и булгур, но без заливката. С кисело мляко е чудесно. Едно разнообразие, като съзнателно замених ориза с булгур, защото е много полезен.

Необходими продукти:

7-8 броя гъби

50 мл. зехтин

1 връзка пресен лук

1 връзка пресен чесън

500 г пресен спанак

500 г пресен лапад

1/2 ч.л. индийско орехче

черен пипер

сол

1 кафена чаша булгур

3 яйца

100 г кашкавал

2 с.л. брашно

1 тиквичка

Начин на приготвяне:

Загрейте фурната на 200 градуса.

Подгответе си продуктите, всеки по отделно. Измийте и нарежете гъбите. Обелете и нарежете лука и чесъна на кръгчета. Измийте лапада и отрежете жилите му, измийте и спанака. Нарежете ги на ситно. Накиснете булгура в 2 кафени чаши вода за половин час, докато набъбне.

Задушете гъбите в тиган с малко зехтин, докато покафенеят. Добавете нарязаните на ситно лук и чесън, и налейте малко вода, за да поомекнат. Сложете спанака и лапада и разбъркайте добре. Овкусете с черен пипер, сол и индийско орехче. Гответе няколко минути, докато омекнат и намалят обема си. Охладете сместа напълно.

В купа разбийте яйцата, добавете настъргания кашкавал и 2 лъжици брашно. Изсипете спаначено-лападната смес и разбъркайте. Добавете и набъбналия булгур. Разбъркайте добре и излейте сместа в йена или тавичка. Отгоре подредете кръгчета тиквичка. Печете ястието до готовност, докато стегне добре.

Поднесете с кисело мляко.

Източник: vkusnoteka.bg

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама

Истината е, че всички ще те нараняват; просто трябва да намериш онзи, за който си струва да страдаш.

Боб Марли

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама