Предястие със скариди


Предястие със скариди

Рецептата е много простичка и лесна, но вкусна и ефектна. Количествата на продуктите са ориентировъчни и вие можете да ги нагодите към вашия вкус - с повече или по-малко заливка, с повече или по-малко царевичка и краставица и т.н.

Необходими продукти:

Около 500-600 грама белени, сварени скариди

1 прясна краставица,нарязана на кубчета (сърцевината със семките се отстранява)

около 150 гр сладка царевица (от консерва)

около 4-5 с.л. майонеза

2 с.л. цедено кисело мляко

копър

1 с.л. лимонов сок

щипка смлян бял пипер (ако нямате и черен ще свърши работа)

сол на вкус

Начин на приготвяне:

Нарязаната на кубчета краставица се посолява, поставя в голяма цедка (гевгир) и се оставя за 20-30 минути. Така, след като се отцеди част от водата, която се съдържа в нея, после краставицата не разводнява коктейла.

Сварените, белени скариди се поставят в купа, заедно с царевичката, ситно нарязания копър и отцедената, нарязана на кубчета краставица.

Киселото мляко се смесва с майонезата, лимоновия сок, сол на вкус и щипката бял пипер (щипка черен пипер, ако нямате бял). Всичко се разбърква добре. Скаридите в купата се заливат с майонезената смес и всичко се разбърква добре.

Предястието се сервира много добре охладено в коктейлни чаши, на дъното на които е поставено листо зелена салата или както е на снимката - в естествени купички от листа на салата айсберг.

Източник: lety-culinaryadventure.blogspot.com

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама

Не смятам, че лифтингът е жизненоважен за една жена. Дори да получите красиво лице, белезите върху сърцето и черните петна в душата остават.

Бриджит Бардо

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама