Пилешко по средиземноморски


Пилешко по средиземноморски

Крехко пилешко месо, обгърнато от воал от домашна салца и каперси за разкош. Лека, изключително бърза и лесна рецепта за лятото, която можете да гарнирате по ваш вкус. Главният Готвач на ресторант PepeNero, с. Лозенец, който ни предостави тази вкусна рецепта, я гарнира с картофи соте.

Необходими продукти:

пилешко филе 250 гр

доматена салца 100 гр

каперси 20 гр

2 скилидки чесън

Начин на приготвяне:

“Запечатайте“ пилешкото филе на тигана до златист цвят. Добавете чесъна и доматената салца. Изчакайте сосът малко да изври и да се сгъсти. След като доматената салца поизври, добавете каперсите и обърнете филетата няколко пъти.

Това леко и вкусно лятно ястие върви чудесно с чаша бяло вино. Сомелиерите на ресторант PepeNero препоръчват Pinot Grigio или Sauvignon blanc.

 

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама

Лошата новина е, че времето лети. А добрата новина е, че ти си пилотът.

Майкъл Алтшулер

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама