Патладжан-ветрило


Патладжан-ветрило

Рецептата за патладжан-ветрило е една от най-популярните рецепти за приготвяне на патладжан в последно време. Може би защото се приготвя много лесно или пък защото дава поле за импровизации и развихряне на кулинарното въображение.

Необходими продукти:

4 броя патладжан

2 броя домати

2 топки моцарела или бяло саламурено сирене

4 скилидки чесън

100 грама кашкавал

Начин на приготвяне:

Първата стъпка от рецептата за патладжан-ветрило е изборът и подготовката на патладжана. Добре е да не използвате големи патладжани, а такива със среден размер, а може и малко по-дребни. Измивате ги и с остър нож правите разрези по дължина на патладжаните и ги режете на филийки, като не стигате до края, а оставяте филийките свързани към основата и дръжката. Разтваряте леко патладжанените филийки и осолявате. Оставяте за около 15-20 минути патладжаните да се отцедят от горчивия сок и измивате.

Почиствате и счуквате предвидените скилидки чесън, след което намазвате с тях леко филийките патладжан. Нарязвате моцарелата и доматите на филийки, които нареждате между филийките на патладжана. Спокойно може да замените моцарелата и с бяло саламурено сирене. Поставяте патладжаните в тава, в която сте сложили предварително хартия за печене и ги полейте с 2-3 супени лъжици зехтин. Печете на по-ниско ниво в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 30 минути, или докато патладжаните се изпекат добре.

Когато патладжаните-ветрило са изпечени поръсете с настъргания кашкавал и върнете във фурната за още 5 минути, докато кашкавала се запече и придобие апетитен златист цвят.ю

Източник: supichka.com

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама

Най-голямото щастие е да чувстваш, че си обичан...Не да го знаеш, а да го чувстваш!

Eлиф Шафак

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама