Паста с пресни миди и пикантен доматен сос


Паста с пресни миди и пикантен доматен сос

На морска вълна сме, затова ви предлагаме тази вкусна рецепта с миди.

Необходими продукти:

3 ½ кг пресни миди

10 скилидки чесън

1 глава лук

черен пипер

мащерка

300 мл бяло вино

морска сол

700 гр консервирани цели домати

около кг- прясна паста

1 ч л  мед

4-6 сл зехтин

Начин на приготвяне:

Мидите се измиват със студена вода и с нож се остъргват водораслите. Ако има отворени миди, ги изхвърлете. Пресни миди могат да се намерят на рибните щандове в големите супермаркети.

Разделете измитите миди в две големи тенджери. Във всяка една от тях нарежете по 3 – 4 скилидки чесън посолете и залейте с около 150 мл бяло вино всяка.

Захлупете и сложете да кипнат.

Оставете за около 3-4 минути, докато се отворят всички миди.

Преместете на страна, без да ги отваряте.

Нарежете доматите, червения лук и останалия чесън на кубчета. Сложете на котлона дълбок тиган да се нагрее добре. Прибавете чесъна и лука и объркайте за около минута.

Добавете зехтина и доматите и разбъркайте. Намалете котлона. Оставете доматите да врат около 10 минути, докато се сгъстят. Когато са готови добавете меда, натрошената мащерка, черния пипер и сол на вкус. Разбъркайте и изключете котлона.

Сварете пастата според инструкциите на опаковката. Сварената и отцедена паста се обърква с малко зехтин и се оставя в съд с капак.

В голяма плитка чиния сложете от пастата, доматения сос и наредете мидите отгоре. Сервирайте веднага с охладено бяло вино.

Източник: sundaybakeclub.com

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама

Няма нищо благородно в това да бъдеш по-високо от другия. Истинско благородство има тогава, когато човек застава над предишното си Аз.

Ърнест Хемингуей

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама