Пай с пиле, рикота и лимон


Пай с пиле, рикота и лимон

Вкусно предложение от приятелите ни vremezagotvene.bg.

Необходими продукти за 6 порции:

300 г пилешко филе

сол

черен пипер

кората на ½ лимон

1-2 с.л. зехтин

1 скилидка чесън

1-2 стръка розмарин

125 г спанак

100 г рикота

3 яйца

1 с.л. брашно

1 пакет бутер тесто

Начин на приготвяне:

Почистете спанака и попарете във вряща вода. Изплакнете със студена вода, за да запазите цвета му. Отцедете и го нарежете на много ситно. Смесете го с рикотата и разбъркайте добре.Получената смес овкусете със сол и черен пипер.

Загрейте фурната на 220 С.

Нарежете пилешките филета на кубчета. Сложете месото в купа, овкусете го със сол и черен пипер. Добавете прясно настърганата кора на половин лимон, скилидка ситно нарязан чесън, стрък изронен розмарин и 1-2 с.л. зехтин. Разбъркайте добре.Овкусеното пилешко запържете в тиган без допълнителна мазнина до зачервяване.

Разбийте остатъка от маринатата с трите яйца и брашното, за да приготвите заливката.

Намаслете малък огнеупорен съд или тавичка. Разстелете тестото в съда като хубаво притискате към стените, така че краищата да остават навън. Подредете парчетата пиле равномерно по дъното на съда. Залейте месото с приготвената заливка и отгоре покрийте равномерно със сместа от спанака и рикотата. Завийте краищата на тестото и покрийте с капак от тесто с размера на съда. Оформете пая, изрежете малък отдушник в средата и преди да го поставите във фурната, разтърсете леко съда, за да вкарате въздух и отдолу.

Печете 30 мин на 220 С.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама

Всеки мъж сам си поставя "оценка", избирайки жената до себе си. Някой избират шестицата, други се оценяват за среден.

Камен Донев

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама