Печено агнешко с ароматни подправки


Печено агнешко с ароматни подправки

По традиция на 6 май, Гергьовден, на празничната трапеза трябва да присъства агнешко месо. Днес ще ви покажем една вкусна рецепта, с която да зарадвате близките си.

Необходими продукти:

1.5 кг агнешко месо

1 връзка прясна мащерка

1 връзка пресен джоджен

1 връзка прясна мента

1ч.л. едро смлян червен пипер

1 ч.л. гарам масала

½ ч.л. куркума

½ ч..л джинджифил

1/2 ч.л. смлян кимион

1 ч.л. сол

50 мл зехтин

100 мл бяло вино

Начин на приготвяне:

Подредете клончетата мащерка на дъното на дълбок, огнеупорен съд. Отгоре, наредете ментата и джоджена.

В отделна купа сложете месото, нарязано на парчета, или цялото парче и го поръсете със сухите подправки, зехтина и виното. Объркайте добре и оставете да престой в марината около 20-30 минути.

След това наредете парчетата месо в съда, върху зелените подправки.

Затворете с капак или завийте с фолио. Печете на 200 градуса Целзий, около 3 часа, без да отваряте или развивате съда.

Източник: sundaybakeclub.com

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама

Едно от най-хубавите неща, които могат да ти се случат в живота според мен, е да имаш щастливо детство.

Агата Кристи

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама