Най-скъпите десерти


Най-скъпите десерти

Обичате ли сладки изкушения? А колко парите сте готови да дадете? Посипани с ядливо злато и украсени с диаманти, това са четирите най-скъпите десерти в света.

На четвърто място е шоколадовият пудинг в Lindeth Howe Country House Hotel в Англия за 35 000 долара. Той се прави с 4 пласта много скъп белгийски шоколад и златен хайвер, а отгоре има 2-каратов диамант. Този десерт трябва да се поръча 3 седмици преди да се консумира.

На трето място е сладоледът Three Twins в Килиманджаро за 60 000 долара. Това, което прави този сладолед толкова скъп, е фактът, че той се приготвя от топящ се ледник от връх Килиманджаро в Танзания. В цената на мелбата са включени самолетни билети до Танзания, престой в 5-звезден хотел, разходка в планината и сладолед на корем. Накрая всеки опитал този сладолед получава тениска, направена от органичен памук.

На второ място е десертът New Orleans. Той е от патентована смес от червени горски плодове, ванилов сладолед, червен винен сос, сметана и мента. Най-отгоре има 5-каратов диамантен пръстен, който някога е принадлежал на британския финансист и филантроп сър Ърнест Касел.

Най-скъпият десерт на света е диамантената плодова тора за 1,65 милиона долара. Тортата е отрупана с 223 диаманта. Създаването на тази торта отнема 6 месеца. Всички съставки, освен диамантите, се пазят в тайна.

Източник: БГНЕС

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама

Няма нищо благородно в това да бъдеш по-високо от другия. Истинско благородство има тогава, когато човек застава над предишното си Аз.

Ърнест Хемингуей

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама