Къри с пресни картофи и кайма


Къри с пресни картофи и кайма

Необходими продукти:

500 гр кайма (смес)

1 с. л. брашно

100 мл олио

1 глава лук

2 скилидки чесън

600-700 пресни картофи

½ к. л. джинджифил

2 сухи люти чушки

½ к. л. лют червен пипер

¼ к. л. кориандър

1 ч. л. къри

½ к. л. куркума

черен пипер

сол

600 мл вода

2 домата

украсете с:

магданоз и

2 шайби червен лук

Начин на приготвяне:

Сложете каймата в купа. Поръсете 1 с. л. брашно. Размесете с претриване.

Сложете тенджера на котлона. Сипете олиото и веднага сложете каймата. С дървена шпатула я претрийте да се раздроби, но да не стане на топчета. Като се запържи, я извадете в купичка.

Нарежете главата лук на ситно, скилидките чесън на филийки и пресните картофи на 2 или 4, в зависимост от големината им.

Сипете нарязаните лук и чесън с малко мазнина в тенджерата. Прибавете ½ к. л. джинджифил, 2 сухи люти чушки, ½ к. л. лют червен пипер, ¼ к. л. кориандър, 1 ч. л. къри, ½ к. л. куркума, сол и черен пипер и разбъркайте.

Върнете каймата обратно в тенджерата. Налейте 600 мл вода, сложете картофите и разбъркайте. Сложете капак и след като заври, намалете силата на огъня. Оставете да къкри 30 минути.

Сервирайте ястието с домати. Украсете с шайби червен лук и пресен магданоз.

Източник: vremezagotvene.bg

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама

С думи също може да се докосва. Дори по-нежно, отколкото с длани.

Януш Вишневски

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама