Кулинарни блогъри с неустоими изкушения за великденските празници


Кулинарни блогъри с неустоими изкушения за великденските празници
Снимка: iStock/Guliver

Малко преди началото на Великденските празници и предстоящия Гергьовден, заедно с идването на пролетта настъпва времето да се потопим не само в тържеството на цветовете, но и в кулинарните изкушения, свързани с предстоящите празници. Наши приятели – кулинарни блогъри, споделиха своите рецепти за Великден и Герговден.

Козунаците и въобще всякакви сладки неща са стихията на Таня Донева, автор на "Вкусното ми хоби със страст и любов", но тя обича да импровизира и в областта на соленото. "Солена торта с пушена сьомга и варени яйца“ е моето предложение, как да оползотворите част от останалите яйца по Великден", казва Таня. "А след като приготвите веднъж тази вкусотия, ще повтаряте многократно сигурна съм, защото се приготвя лесно и е чудесно предястие и мезе, за лятната мастика или бира." Разбира се, Таня не изневерява на сладкото и вече е представила своите "Козунаци с кокосова сметана“, с които да посрещнете по-сладко предстоящия Великден.

Най-лесно ще намерите яйцата във верига магазини МЕТРО, наред с различни видове козунаци и други сладки изкушения на добри цени.

В края на май предстои второто издание на Наградите за кулинарни блогъри, организирани съвместно от популярния сайт "Блоговодител" и МЕТРО. Илиян Димитров, създател на "Блоговодител“, предлага своето "Бавно печено агнешко бутче“, подготвено според изпитана балканска традиция за приготвяне на ярешко в пещ, но с агнешко и в домашни условия. Илиан споделя начина на приготовление в личния си блог "Кулинарни страсти и (по)падения". "Един от основните недостатъци на журирането в кулинарни конкурси е, че нямаш право на участие и съответно шанс да спечелиш награда...", шегува се Илиян. "Е, това агнешко бутче определено заслужава награда - феноменално е!“

От 27 април до 1 май МЕТРО може да ви помогне да приемете предизвикателството на Илиян, като се възползвате от офертата за охладено агнешко месо, за да приготвите агнешкото у дома. Тук може да намерите и специална рецепта за агнешки бут в билкова коричка.

"Казват, че е трудна рецепта и само най-големите майсторки могат да докарат съвършените конци на козунака", споделя Дарин Стойков, автор на Fkusno. "Поверията твърдят, че имало някаква магия докато ги правиш. Като по-малък бях част от тази магия, спомням си печката на дърва на село и три жени (баба, мама, леля) които се потят над тестото докато пробват поредната изпитана рецепта. В голяма къща като нашата мерките бяха много относително понятие и рецептата за козунак започваше с "15 яйца". Бил съм и по-директна част от същата тая магия, надвесен над огромната доза, която трябваше да меся в … розово детско корито поради липса на друго подходящо." Рецептата за неговия козунак, можете да намерите във Fkusno. През месец май Дарин ще коментира "на живо" в социалните медии от Будапеща европейския кръг на Bocuse d’Or, наградата известна като "кулинарните оскари“, на които МЕТРО е световен спонсор. Там тематично ще се готви с есетра и еленово месо, но сега нека се настроим на вълна „пролетни празници“ и останем при писаните яйца, пролетните салати и агнешкото месо. 

Вижте актуалните великденски оферти на МЕТРО тук и се вдъхновете за кулинарни шедьоври: metro.bg/metro-offers/easter

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама

Истината е, че всички ще те нараняват; просто трябва да намериш онзи, за който си струва да страдаш.

Боб Марли

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама