Крем карамел с тиква


Крем карамел с тиква

Официално открихме сезона на тиквите и ястията с тиква. В настоящатата публикация ви предлагаме класически крем карамел с парченца печена тиква.

Необходими продукти:

6 яйца

100 - 150 грaма захар на кристали

5 с.л. захар на кристали за карамела

1/2 с.л. вода

400 мл мляко

200 грама печена тиква

Начин на приготвяне:

Нарежете тиквата на малки парченца и я изпечете във фурната. Оставете я на страна и пригответе карамела.

Изсипете захарта в подходяш съд и слагайте по малко от водата, докато се получи карамел. Внимавайте да не загори.

Пригответе си купички, в които да изсипете готовия карамел.

Разбъркайте яйцата със захарта и към тях добавете леко затопленото мляко.

Разпределете карамела и по няколко парченца тиква в купичките, а върху тях разпределете яйчено-млечната смес.

Сложете купичките в тава, пълна до средата с топла вода и сложете в студена фурната на 160 - 180 градуса за около 30 - 40 минути.

Оставете ги да се охладят и ги сервирайте обърнати върху плоска чинийка.

Източник: sweetchocolateheaven.blogspot.bg

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама

Старостта не е място за глезени момиченца.

Бети Дейвис

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама