Киш с праз лук


Киш с праз лук

Eдин сезонен и много вкусен, зеленчуков киш. Продуктите са съвсем обикновени и лесно достъпни, а резултатът прекрасен

Необходими продукти:

200 г брашно

125 г масло

2 яйца

1/2 ч.л. сол

3 с.л. хладка вода

продукти за плънката:

400 г праз лук

2 моркова

3 скилидки чесън

50 мл. зехтин

50 г масло

100 г пресен спанак

200 мл. готварска сметана за готвене

1 яйце

150 кашкавал

черен пипер

сол

Начин на приготвяне:

В купа смесете брашното и нарязано на малки кубчета, студено масло. Добавете яйцата, солта и хладката вода и започнете да претривате с ръце и да го месите, докато получите тесто. Покрийте го с фолио и го охладете за 30 минути.

Загрейте фурната на 180 градуса.

Обелете праз лука и го нарежете на ситно. Обелете и нарежете чесъна и морковите на ситно.

Задушете ги в зехтина, докато омекнат. Добавете маслото и измит и нарязан, пресен спанак. Задушете за няколко минути и долейте разбити сметаната с яйцето. Редуцирайте сместа за 10тина минути, подправете с черен пипер и сол и настържете кашкавал. Разбъркайте добре и оставете леко да изстине.

Извадете и разточете тестото. Поставете го на дъното на формата за печене. Леко го надупчете и излейте плънката в него. Заравнете добре. Печете киша 40-50 минути на загрята фурна.

Източник: vkusnoteka.bg

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама

Най-красива е една жена, когато е изморена от смях!

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама