Кифлички калцоне с плънка от кайма


Кифлички калцоне с плънка от кайма

Днес ви предлагаме една превъзходна рецепта, която бързо ще се превърне в любима на всички членове на семейството ви. Солените кифлички с кайма са чудесен начин да отбележите някой повод, да почерпите гостите или просто да зарадвате близките си с вкусна следобедна закуска.

Продукти за тестото:

700 г. брашно

125 мл. топло мляко

125 мл. топла вода

150 мл. олио

Продукти за шупване на маята:

1/2 кубче мая

1 ч.л. захар

1 ч.л. сол

50 мл. топла вода

3 с.л. брашно

За плънката:

400 г. кайма смес

1 глава лук

3 скилидки чесън

100 г. зелени маслини

2 домата

100 г. кашкавал

1/2 ч.л. кимион

1/2 ч.л. ронена чубрица

червен пипер

черен пипер

сол

зехтин

За украса:

1 яйце

чубрица

Начин на приготвяне:

Сложете продуктите за шупване на маята в малка купа. Разбъркайте добре, покрийте съда с фолио и увийте в кърпа. Сложете купата на топло, докато шупне маята и удвои обема си.

През това време си пригответе плънката.

Нарежете на ситно лука и чесъна и ги задушете в зехтина до омекване. Добавете каймата. Подправете с подправките. Нарежете на кубчета маслините и кашкавала. Обелете и нарежете на кубчета конкасе доматите и добавете всичко при каймата. Гответе каймата до готовност и докато изври водата от доматите. Отстранете от котлона.

Сипете 700 гр. брашно в дълбока купа. Направете кладенче и сипете в него шупналата смес. Добавете топлото мляко, топлата вода и олиото и разбъркайте с ръка. След няколко минути месене ще имате чудесно пухкаво тесто. Покрийте го с фолио и кърпа и го оставете на топло да втаса за около 20 минути.

Включете фурната да загрее на 220 градуса.

Махнете кърпата и разделете тестото на 5 топки. Всяка топка разточете на тънка кръгла кора. Разрежете я с помощта на нож за тесто на 8 триъгълника.

Поставете малко от плънката в широкия край на всеки триъгълник. Леко загънете отстрани ъгълчетата, за да не изтече плънката и навийте на кифличка. По същия начин навийте всички кифлички. Подредете ги в тава, покрита с хартия за печене и намажете с яйце. Поръсете с чубрица за красота. Изпечете кифличките за 15 минути до порозовяване. През това време пригответе втората тава с кифлички за печене.

Източник: vkusnoteka.bg

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама

Бръчките би трябвало да са следи от минали усмивки.

Дъглас Адамс

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама