Какво не знаем за морските храни?


Какво не знаем за морските храни?

В разгара на летния сезон, най-консумираните храни са рибите и морските дарове. Те са в истинско изобилие и по магазините и в ресторантите. Черупчестите водни обитатели са много вкусни и има различни разновидности на тяхното приготвяне. Ето какво обаче не знаем за тях.

Черупчестите мекотели виреят като интригуващи малки чудаци, които изглеждат като миниатюрни версии на герои от детски филм, докато не достигнат до нашата чиния.

Омарите, използват власинките на своите крака, за да усетят и достигнат до храната си. Те понякога стават канибали. Има случаи, когато изяждат малките си.

Стридите могат да променят своя пол. Всички стриди се раждат мъжки и разменят пола си поне веднъж. Като се има предвид, че те са родени с два комплекта репродуктивни органи, сами могат да оплодят яйцата си.

Морският таралеж има 5 остри зъба, които могат да пробият скала. Те пускат и отрова, така че не ги приготвяйте сами.

Раците комуникират чрез звука на своите щипки.

Една скарида може да снесе един милион яйца.

В миналото ракообразните са се сервирали на затворниците и робите, а днес те са деликатес. Някои ракообразни имат толкова много сила, че би се сравнила с хвърлянето на камък до космоса.

Източник: Foodpanda

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама

Ако не можеш да бъдеш добър пример, ще трябва да станеш ужасно предупреждение.

Катрин Еърд

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама