Фугас със сушени домати и пикантно масло


Фугас със сушени домати и пикантно масло

Фугас е плосък хляб от района на Южна Франция.

Необходими продукти:

200 гр бяло брашно

100 гр пълнозърнесто брашно

10 гр прясна мая за хляб

2 с л зехтин

200 мл хладка вода

щипка сол

щипка захар

5-6 сушени доматчета, ситно нарязани

1 с л сушен розмарин

за маслото:

200 гр меко масло

1 печена червена чушка, ситно накълцана

1 с л суха мащерка

2 ч л пушен червен пипер

1-2 скилидки чесън, намачкани

Начин на приготвяне:

Маята се разтваря в хладката вода. Добавят се солта, захарта, брашната и зехтина и се омесва меко, нелепнещо тесто.

Добавят се розмарина и сушените доматчета и отново се омесва.

Слага се в намаслена купа, покрива се и се оставя да втаса, докато удвои обема си.

Разточва се на набрашнен лист хартия за печене в продълговата правоъгълна форма.

С остър нож се правят разрези, за да заприлича на листо. С ръце разрезите се раздалечават, за да не се затворят при повторното втасване и при печенето.

Фугасът се премества в тавата за печене, покрива се и се оставя отново да втаса за половин час.

Пече се на 180 градуса до златисто.

За маслото - всички продукти се объркват добре до хомогенна смес.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама

Най-смелата постъпка е да мислиш за себе си. Високо!

Коко Шанел

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама