Домашен маргарин


Домашен маргарин

Маргаринът се получава от смесването на няколко растителни масла – зехтин, слънчогледово масло, масло от ленено семе или масло от рапица и вода. Кремообразната текстура на маргарина се дължи на палмовото или кокосово масло, което е твърдо и след като се разтопи, се смесва с растителните масла. За да се получи правилно смесване на маслата с водата, се използва емулгатор: соев лецитин или яйчен жълтък.

Необходими продукти:

20 грама растителна мазнина (палмово или кокосово масло)

3 лъжици растително олио

2 чаени лъжици яйчен жълтък

2 чаени лъжици мляко или вода

сол, сок от лимон и зелени подправки

Начин на приготвяне:

Палмовото масло се разтапя на водна баня или в микровълнова фурна. Когато се разтопи, прибавете към него 3 лъжици от слънчогледовото олио (олиото може да бъде също от ленено семе, рапица или зехтин) и разбъркайте сместа в купа, която по-рано сте поставили в друг съд, пълен с вода и лед.

 Сместа трябва да се разбърква, докато се получи хомогенността на квасена сметана и тогава се добавя яйчения жълтък. Продължава да се разбърква и постепенно се добавя млякото и лимоновия сок. След малко повече от минута разбъркване сместа ще придобие текстурата на маргарин.

След като маргаринът е готов, се добавя щипка сол и последната съставка - в зависимост от таланта на готвача. Това може да бъде магданоз, зелен лук или някаква подправка… финалният щрих според различните предпочитания.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама

Ако мъжете не трябва да бъдат агресивни, за да бъдат приети, тогава жените няма да се чувстват принудени да бъдат покорени.

Ема Уотсън

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама