Чипровска къпана баница със сирене и месо


Чипровска къпана баница със сирене и месо

За всички фенове на баницата една вкусна рецепта от приятелите ни vremezagotvene.bg.

Необходими продукти:

400 г дърпани кори за баница

6 яйца

5 с.л. кисело мляко

700 г сирене

½ ч.л. сода бикарбонат

180 мл олио

125 г масло

100 г кашкавал

500 г свинско месо

сол

черен пипер

мащерка

Начин на приготвяне:

Накиснете сиренето в купа с топла вода, да се обезсоли.

В голяма купа разбийте яйцата със 150 мл от олиото. Отделно смесете киселото мляко и содата. Прибавете към яйцата заедно със сиренето.

Намажете тавата с масло. Сложете една кора, леко намачкана. Сложете масло на няколко места и поръсете със сместа. Редувайте по този начин, докато свършат корите и плънката. Завършете с две кори, намажете ги обилно с масло. Отгоре настържете кашкавала.

Нарежете месото на тънки лентички, овкусете го със сол, пипер и мащерка. Сипете малко олио и разбъркайте добре. Подредете го върху баницата.

Печете в предварително загрята на 180 С фурна за 30 мин.

 

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама

Не се обиждам от вицове за тъпи блондинки, защото не съм тъпа. А не съм и блондинка.

Доли Партън

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама