Бисквитени въртележки с домашно сладко от кайсии


Бисквитени въртележки с домашно сладко от кайсии

Спомняте ли си хартиените въртележки от детството ни? Почти нямаше дете, което да няма такава играчка и щастливо да я духа, за да се завърти. Днес ви предлагаме тези красиви и невероятно вкусни бисквитени въртележки с крема сирене и домашно кайсиево сладко.

Необходими продукти:

за тестото:

250 г българско крема сирене

2 с.л. пудра захар

1 ванилия

2 ч.ч. брашно

125 г масло

продукти за кайсиевото сладко:

10 бр. меки кайсии

2 с.л. захар

1 ч.л. нишесте

1 с.л. лимонов сок

Начин на приготвяне:

Стопете маслото на слаб огън и го охладете. Смесете всички сухи продукти за тестото, заедно с крема сиренето и накрая сложете стопеното, охладено масло. Разбийте с миксер, докато получите меко тесто. Така тестото може да се замрази или директно да се използва. Аз го оставих в хладилника, докато приготвя сладкото от кайсии.

Внимателно обелете кайсиите с помощта на остър, малък нож за плодове. Смелете ги в блендер, докато получите пюре. Кипнете ги на котлона, заедно с 2 с.л. захар, лимонов сок и накрая сложете нишесте. Пюрето ще се сгъсти и ще стане на сладко. Оставете го да се охлади.

Пригответе си тава, покрита с хартия за печене.

Загрейте фурната на 200 градуса.

Извадете тестото. Поръсете работния плот с пудра захар. Разточете тестото на тънка кора и я разделете на квадрати с еднаква големина. Изрежете останалото и го сложете настрана. Внимателно направете диагонални разрези, като се стремите да не срязвате до средата.

Сложете кайсиево сладко по средата и завийте като въртележка, по следния начин:

С помощта на остър нож или шпатула прехвърлете бисквитените въртележки в тавата. Разточете останалото тесто и оформете бисквитки по същия начин.

 Печете на предварително загрята на 200 градуса фурна 12-13 минути, докато връхчетата добият златист, леко препечен цвят. Оставете добре да изстинат върху решетка.

Поръсете с пудра захар и поднесете.

Източник: vkusnoteka.blogspot.com

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама

Колко нечестно! Само едно здраве и толкова много болести!

Виктор Шлихтер

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама