5 смутита, които да пробваш


5 смутита, които да пробваш
Снимка: iStock/Guliver

Макар и да има известни съмнения, поради които пуска по някоя сълза от време на време, лятото все още няма никакво намерение да си ходи. Едно от любимите ни неща около по-топлия климат в летните месеци е изобилието от плодове и зеленчуци – такива, каквито през зимата откриваме само във фризера или благодарение на куп химикали за извънсезонно отглеждане. Освен че обичаме да похапваме пъпеш с лъжица и диня с кората (имаме и още няколко щуротии в репертоара си), обичаме и да се глезим. И едновременно с любовта си към плодовете като съвършено творение на природата, развихме и такава към смутитата – вкусен и лесен начин да похапнеш нещо здравословно, дори и да бързаш към някоя важна среща и да нямаш време да се цапаш в кухнята.

Рецептите за смутита са много и най-разнообразни. Ние си харесахме няколко и с кеф ще ти ги споделим. Ако не си ги пробвал, непременно ги опитай – дори и някоя от тях да не ти е по вкуса, знаеш, че пиеш нещо супер полезно. Ако пък си смути про и имаш някоя голяма кулинарна тайна, смили се над нас и ни я издай на ушенце – ще я пробваме и ще благодарим от сърце. И така, ето какво сме ти подбрали.

Три в едно: авокадо, магданоз и копър

За авокадото сме говорили твърде много, но пък никога не е достатъчно. Магданоз и копър в пресен вид ще откриеш лесно, а най-добре ако ги отглеждаш в саксия на терасата или пък можеш да отскочиш до село. Необходими са ти по половин връзка от двете, едно авокадо и една кофичка кисело мляко. Смесваш всичко в блендер и добавяш с финес две щипки сол. Воала, готов си.

Царството на спанака

Полезен е, няма спор – щом и Попай го хапва 24/7… Набави си около 200 гр. и го почисти добре (а има и измит в пакети в магазина, ако не ти се занимава да го чистиш). Към него в блендера изсипваш чаена чаша ягоди, добавяш един банан и лъжичка мед. Вкусотия е, да знаеш!

Ментов вкус

Още ни държи и ни е един от любимите. Та – трябва ти пъпеш, около една чаена чаша, нарязан. Преди да го пъхнеш в блендера, го сложи поне за час във фризера – няма да съжаляваш. После с помощта на кухненски робот (каквото режещо имаш под ръка) го смеси с един банан и десетина листа мента. Остава да добавиш сока от една ябълка, да им дадеш още малко време да се гушнат и да го изпиеш с кеф.

Научи останалите ТУК!

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама

Понякога умът има нужда от време, за да приеме онова, което сърцето вече знае.

М.Анджело

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама