Всеки път започва с първата крачка, да я направим у дома


Всеки път започва с първата крачка, да я направим у дома
Снимка: iStock

С идването на топлите дни започваме да мечтаем за любими дестинации, но не винаги имаме възможност веднага да стегнем куфарите и да поемем на път. Това обаче не трябва да ни стресира, на помощ идват и eMAG, които са подготвили специален Наръчник за Момента с много любопитна информация за осъзнатия подход към живота в най-различни сфери, включително и пътуването. Ето техните съвети как можем да се потопим у дома в духа на три от най-популярните страни за почивка.

Франция

Думата, с която хората често описват най-посещаваната страна в Европа, не случайно е най-великото чувство на света – любов. Дали това е заради прочувствените френски шансони, заради разтърсващите думи на хора като Волтер, Бодлер, Флобер и още много други, заради впечатляващите картини на Моне, Мане или Сезан? Или пък самото място подтиква към създаването на такова изкуство? Каквато и да е причината е напълно разбираемо защо бихте избрали точно тази дестинация, за да създадете незабравими моменти. Първото, което ви препоръчваме за постигането на френска атмосфера у дома, е да включите аудио системата, която да го изпълни с романтични френски балади. За да постигнете още по-нежно усещане, се снабдете с красиви и ароматни свещи, облечете удобна и елегантна пижама и си сипете чаша червено вино. А ако искате да се почувствате като истински французи, добавете някои от последните тенденции във френския интериор като бамбукови продукти, цветни вази и големи огледала.

Испания

Испанското усещане не се пресъздава през определени артикули, а през красивите цветове, които вдъхват живот и приключенско чувство на всеки, който стъпи в пъстрата държава. Затова, ако искате да превърнете дома си в живописно кътче от Испания, обръщайте внимание на оранжеви нюанси, червено и тъмнокафяво. Лесно можете да добавите портокаловия цвят в дома си с помощта на свежо спално бельо, красив килим, или пък с един оранжев барбарон. Червеният цвят може да влезе у вас под формата на декоративни възглавници, елегантно перде, а защо не и като компактен куфар, за да носите испанското чувство дори когато имате възможността да посетите тази прекрасна държава? Както вероятно се досещате, кафявото най-лесно ще влезе в дома ви с присъствието на дървени rustic елементи като маса за хранене, дъски за рязане или винтидж бюро. С тези продукти ще усетите свежестта на оранжевото, чувството на червеното и дълбочината на кафявото, с други думи, ще усетите Испания.

Италия

Манджа, манджа, манджа! Когато заговорим за Италия, винаги първо се сещаме за храна… и то каква храна! Затова, ако Италия е локацията, която пълни душата ви, то определено трябва да се фокусирате върху продуктите в кухнята си. Една хрупкава и апетитна италианска пица трудно ще се сервира елегантно без подходящ поднос и нож за пица, който да я раздели равномерно и по италиански. Италианците обичат керамиката, затова, ако искате да се пренесете там, е хубаво да се снабдите с такива продукти като например керамични чинии. За истинска италианска кухня не бива да прекалявате с цветовете, защото те са почитатели на светли и неутрални тонове, които позволяват на външната светлина да се отрази и придаде свежест. Забравете за ежедневните тревоги и изживейте момента на спокойствие и наслада във вашата автентичната италианска атмосфера… и, разбира се, сипете си чаша vino!

Изберете любимата си страна и я поканете у дома, за да може всеки ден да е изпълнен с нови преживявания, които не са ограничени от мястото, където се намирате!

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Дом


Реклама

Ако никога не сте плакали, очите ви не могат да са красиви.

София Лорен

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама