Тези 7 домакински трика ще ви спестят много ядове


Тези 7 домакински трика ще ви спестят много ядове
Снимка: iStock

Вместо да вършите домакинската работа в продължение на няколко часа, можете магически да съкратите времето до, да речем, на 30 минути. Край на губенето на време в купуване на скъпи домакински препарати или намиране на извинения да не почистите къщата. Използвайте тези 7 трика и ще останете доволни.

1. Започнете да режете хляба от долната страна

Отрязването на горната кора първо може да съсипе целия хляб (особено когато е пресен). Вместо това опитайте да режете хляб, като започнете от долната страна, за да запазите формата на хляба. Просто го обърнете или поставете хляба настрани.

2. Използвайте 2 кофи, когато миете пода

Ако искате да ускорите вече не толкова забавен процес, удвоете кофите. Първата напълнете с чиста вода, а втората оставете празна. Изцедете мръсната вода във втората кофа, а водата в първата ще остане чиста. По този начин няма да се налага да тичате насам-натам, за да сменяте водата и освен това няма да разнасяте мръсотия наоколо.

Вижте още: 5 неща, които НЕ трябва да бършете с антибактериални кърпички

3. Използвайте оцет, за да се отървете от петна по чашата си

Напълнете чашата си с оцет и вода в равни пропорции. Оставете да накисне за час, след това изтъркайте старателно чашата си и изплакнете с гореща вода. Можете също така да добавите малко сол за по-добри резултати.

4. Използвайте масла, за да премахнете остатъците от стикери

Те могат лесно да бъдат отстранени с масла и се смята, че кокосовото масло е чудесно за такива неща. Преди да изтъркате добре буркана си, оставете го да се накисне за няколко минути в гореща вода, след това втрийте малко масло върху етикета и го оставете там за 10 минути. По-късно отстранете маслото заедно с лепилото.

5. Добавете канела, за да се отървете от миризмата във вашата прахосмукачка

Ако след прахосмукачка стаята ви мирише ужасно, причината може да се крие във вашата прахосмукачка. За да премахнете неприятната миризма, поставете половин супена лъжица канела в торбичката за прах. След това включете прахосмукачката. Стаята ви не само ще бъде изпълнена с приятен аромат, но и ще бъде защитена от вредни бактерии.

Вижте още: Никога не наливайте вряла вода в мазната тава, ето защо!

6. Отстранете мазни петна с бебешка пудра

Почистете излишната мазнина и веднага нанесете малко бебешка пудра върху петната. Оставете да действа 30 минути и изтъркайте пудрата с пръсти или лъжица.

7. Ароматизирайте крушките

Ако искате стаята ви да има приятен аромат през целия ден, опитайте да нанесете малко етерично масло върху студена крушка. По-късно, когато включите осветлението, крушката ще се нагрее и ще разпръсне миризмата из цялата стая.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Дом


Реклама

Някъде там има друг малък особняк, който ще ни обича и ще ни разбира, ще целуне нашите странности и всичко ще бъде наред.

Кари Брадшоу

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама