Полезни идеи и съвети за малка кухня


Полезни идеи и съвети за малка кухня
Снимка: iStock

Не всеки дом разполага с просторна и широка кухня, в която кулинарите да се вихрят свободно. Малките кухни обаче са също толкова уютни и предразполагащи към кулинарни приключения. 

Ключът за идеалната малка кухня е практичност, затова декорът и обзавеждането й се свеждат именно до този критерии.

Да бъде светлина 

Използвайте този оптически трик, за да направите кухнята визуално по-просторна. Дръжте завесите дръпнати и се стремете да пускате възможно повече светлина в стаята.

Цветът е всичко 

Важно е какъв цвят ще изберете, защото той може да направи кухнята още по-малка или обратното - по-широка. Ако търсите дръзки комбинации, изберете си само един по-ярък цвят, в който да бъдат кухненските шкафчета, но го съчетайте с неутрален декор и светли стени. Другият вариант е да изберете нещо цветно за фон, а мебелите да са в по-бледи багри.

Функционални мебели

С тях спестявате място. Направете рафтчета от вътрешната страна на вратичките на кухненските шкафове (както е при хладилника). Използвайте сгъваема маса с "падащ" плот, която да разгъвате само при нужда. Превърнете кухнеския барплот едновременно в кухненски остров, на който да режете зеленчуци, оборудван с чекмеджета и шкафове за съхранение на посуда.

По-малкото е повече

Не претрупвайте кухнята с декоративни елементи. Дръжте декора изчистен, за да ползвате пространството по предназначение. Ограничете се до 2-3 закачливи акцента. Порцеланов готвач-поставка за дървени бъркалки, ефектна купа за плодове и магнити по хладилника вършат отлична работа.

Бъдете открити 

Не е задължително всички рафтове и шкафчета да бъдат затворени за масивни вратички. Оставяйки някои от тях отворени или заменяйки дървото със стъклени витрини, внасяте разнообразие и създавате усещане за откритост и простор.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Дом


Реклама

По-скоро бих се доверил на женския инстинкт, отколкото на мъжкия разум.

Станли Болдуин

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама