Как да съхранявате репички за оптимална свежест


Как да съхранявате репички за оптимална свежест
Снимка: iStock

Репичките често са пренебрегвани зеленчуци, а притежават сериозна издръжливост. Независимо дали сте дългогодишни фенове на репички, или наскоро сте ги открили по време на техния дебют в TikTok като идеалния „фалшив картоф“, тези хрупкави зеленчуци са идеални за пролетта. Вкусовете им варират от леки до пиперливи сортове, което означава, че повечето хора могат да намерят вид, който да отговаря на техния вкус.

Как да съхранявате репички, така че да са свежи и хрупкави

Ако възнамерявате да консумирате вашите репички в рамките на 5 до 7 дни, можете просто да ги подготвите, като отрежете стъблата, премахнете всяка видима мръсотия и ги увиете във влажна хартиена кърпа. След това ги поставете в пластмасова торбичка за съхранение на храна и ще са свежи цяла седмица!

Вижте още: 5 зеленчука, които можете да отгледате отново от остатъци

За по-голям период от време

Може би имате по-голямо количество репички, които няма да успеете да хапнете в близките няколко дни. В този случай най-добрият ви вариант за съхранение е да потопите целите репички в буркан със студена вода, преди да ги поставите в хладилника.

Първо отрежете корените и листата, след това изплакнете репичките и ги поставете в буркана със студена вода. Уверете се, че сте затворили плътно капака, за да поддържате максимална свежест. След това можете да държите до 14 дни.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Дом


Реклама

Защото в крайна сметка човек се познава по това как обича. Не друго, а любовта определя нашата същност.

Уилям Кофин

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама