Създадоха умна хранилка за котета


Създадоха умна хранилка за котета

Собственици на котки, които се притеснявате за домашния си любимец и дали той се храни правилно, може да си отдъхнете. Стартъп компания от американския град Сан Матео е създала умна хранилка, която следи апетита и теглото на котето, използвайки технология за „разпознаване на лица”.

Устройството, което се казва Bistro, има вградена камера. Тя следи мъркащия домашен любимец, докато той се храни. Впоследствие видеото се прехвърля на смартфона на собственика, посредством приложение. Bistro измерва и количествата вода и храна, които котето изпива. Така стопанинът може да разбере дали има някакъв проблем и да коригира диетата му, пише сайтът Mashable.

Откритието може да се използва и ако не сте у дома. Заредете Bistro с храна и позволете на умната хранилка да се погрижи за любимеца ви. Посредством технологията за за „лицево разпознаване”, устройството не бърка котето, дори да имате повече от един четириног домашен любимец.

Друга опция предлага споделяне на информация и снимки за котето ви, както и размяна на опит с други потребители на Bistro.

Средствата за създаване на устройството са набрани през интернет две седмици по-рано от крайния срок. То ще струва 249 долара.

 

 

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Дом


Реклама

Най-голямата болест в днешните времена е да не бъдете обичани.

Принцеса Даяна

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама