Първият висящ басейн


Първият висящ басейн

В Лондон 25-метров басейн с прозрачно дъно (Sky Pool) ще съедини две 10-етажни сгради. Интересното е, че "връзката" е първата по рода си в света, тъй като басейнът ще се намира на 35 м височина и плуващите в него ще могат да гледат към пешеходците "от високо".

Проектът е дело на дизайнерите от Eckersley O`Callaghan, които по-рано са работили върху дизайна на магазини на Apple в различни градове по света. Басейнът ще стане част от пейзажа на жилищния комплекс Ембаси Гардънс, който се намира недалече от центъра на Лондон.

Проектиралите съоръжението се надяват да завършат проекта през 2019 г., но осъществяването му няма да е лесно, тъй като басейнът ще свързва две сгради, издигнати на различни основи.

"При вятър те се клатят по различен начин, поради което главният проблем е, че се опитваме да обединим с крехка конструкция две здания, които не се люлеят в синхрон", казал пред Би Би Си инженерът Браян Екърсли.

Басейнът нямало да бъде изработен от обикновено стъкло. Водата ще бъде филтрирана, за да останат стените на басейна от вътрешната страна чисти. Отвън висящият басейн ще бъде чистен регулярно.

Източник: БГНЕС

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Дом


Реклама

Еманципацията на жените доведе до загуба на тайнствеността и мистерията на жената.

Грейс Кели

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама