Как да се грижим за градинските мебели


Как да се грижим за градинските мебели
Снимка: Thinkstock/Guliver

С хубавото време идва и желанието ни да прекарваме всяка свободна минута на открито. Ако имате двор, едно от нещата, които трябва да присъстват, са градински мебели. Тъй като постоянно са подложени на въздействието на атмосферните влияния (дъжд, вятър, влага), трябва да полагате грижи за тях. Ето и няколко ценни съвета според материалa, от който са направени.

Пластмаса

Пластмасовите столове и маси са лесни за поддръжка – единственото, което трябва да правите е редовно да ги миете с препарат и вода. Това е особено важно, ако те са светли на цвят. През зимата е добра идея да ги държите в гараж или под навес, за да не станат чупливи.

Дърво

Дървените мебели са сред най-издържливите материали, предлагани на пазара. От дъб до ироко, тези дървета съдържат високи нива на натурални масла, което ги прави изключително устойчиви на атмосферни влияния. Няма нужда да се притеснявате дали да ги оставите навън през студените месеци. Все пак е добре краката на мебелите да не са върху мокра повърхност, а също така може да им слагате водоустойчиво покривало.

Метал

Повечето метални градински столове и маси са покрити със защитен слой, което ги прави лесни за поддръжка. Все пак с времето той постепенно пада, така че дръжте под око тези мебели. Ако забележите мехурчета или ръжда, отстранете горния слой и боядисайте с боя срещу ръжда. Също така, когато забележите птичи изпражнения по тях, веднага ги почиствайте, тъй като може да бъдат корозивни.

Ратан

Ратанът е естествен материал и често е избиран за градински мебели. Но той има нужда от повече грижа в сравнение с пластмасата, дървото или метала. Най-добре е да ги държите на закрито през студените месеци и да ги покривате, когато вали пороен дъжд. От време на време е добре да ги почиствате и с прахосмукачка, тъй като задържат повече прах и мръсотия. Почиствайте ги и с памучен парцал, напоен в мек препарат.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Дом


Реклама

Ако се провалите с отглеждането на децата си, нищо друго няма значение.

Джаки Кенеди

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама