6 факта за леглото, които със сигурност не сте чували


6 факта за леглото, които със сигурност не сте чували

Според проучвания около една трета от живота на човек преминава в сън, което прави една значителна част от нашия живот, прекаран в леглото.

Заради този факт си заслужава да научим някои интересни факти за леглото и сънят.

Колко е голямо леглото ти?

Не е ли прекрасно „да се изгубиш“ в огромно легло? Легло, в което да разполагаш с огромно пространство. Но може би не знаеш какво означава наистина голямо легло. Най-голямото легло, записано в рекордите на Гинес, е по-дълго от 25 метра и над 15 метра широко. За такова легло ще ти трябва достатъчно голяма спалня, но поне вече няма да се тревожиш да не пречиш на партньора си, докато спите – всъщност да го намериш в това голямо легло си е цяло щастие!

Колко струва леглото ти?

Навярно си мислиш, че си платил прекалено много за леглото си (но имай предвид, че инвестицията в него е едно от най-умните решения). Със сигурност не си се похарчил колкото някои други хора. Искаш ли да научиш колко струват най-скъпите легла? Ами, около 99,000 щатски долара.

От колко време използваме водни легла?

Не се използват масово и поради това се считат за иновативни, но водните легла не са новост. Те са изобретени през 1800 година с цел да предпазват пациенти, лежали дълго на легло, от образуване на язви по кожата. Понеже са много удобни, леглата стават популярни и за масово производство. Пробвал ли си вече да спиш на водно легло?

Революционният материал на астронавтите 

Мемори пяната е революционен материал, разработен от НАСА за американските астронавти. Приложението й е било да предпазва астронавтите при излитане на космически кораби, адаптирайки се към формата на тялото им.

Днес обаче мемори пяната се използва и за създаването на ново поколение матраци – буквално пасват по тялото.

Какво са Микрофибрите Уелслийп Адванст?

Използват се за пълнеж на завивки и възглавници. Но по какво се различават от обикновените полиестерни фибри? Създадени са преди половин век и са доказано универсални по функция и употреба. Уникалната им структура създава въздушни джобове, които придават обем на завивката, като същевременно са много леки. Структурата на Уеслийп микрофибрите не позволява задържането на влага и завивката остава суха и свежа.

Колко време ти отнема да заспиш?

Ако ти отнема дълго време да заспиш и се въртиш в леглото си преди да заспиш, това означава, че нещо не е наред. Десет-петнайсет минути е нормално време, в което да заспиш, ако времето е по-дълго, е време да се замислиш какво те смущава. Проучвания показват, че хора, чувстващи се удобно в леглото си, не трябва да имат проблем да заспят за по-малко от 15 минути. Следващия път, когато опитваш различни начини да се отпуснеш и да се отдадеш на своя сън, се замисли какво те възпира това да се случи лесно. Създай своя комфорт и удобство в леглото, за да може да отпочинеш и да се чувстваш добре на следващата сутрин!

Дормео България да се стреми да създава уют и удобство за хората чрез продуктите си. Предлагаме ти да се насладиш на своя сън максимално с комплекта Сиена от Дормео, който включва антиалергична завивка и две класически оформени възглавници с пълнеж от проветриви фибри уелслийп Адванст.

До 8-ми март 2016г. може да се възползваш от 50% отстъпка в цената и да зарадваш своето семейство. Завивката Сиена е подходяща за всички сезони благодарение на своята изработка и пълнеж- фибрите уелслийп са невероятно меки, проветриви и не се сплъстяват на бучки. Комплектът Сиена ще ти осигури удобство и свежест за цялата нощ!

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Дом


Реклама

Най-голямото щастие е да чувстваш, че си обичан...Не да го знаеш, а да го чувстваш!

Eлиф Шафак

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама