3 трика за почистване на банята


3 трика за почистване на банята
Снимка: iStock/Guliver

Да поддържаме банята чиста не е лесна задача и изисква много време и усилия. Космите запушват канализацията, мръсни душ кабини, поява на мухъл, събиране на котлен камък по тоалетната чиния. За повечето неща използваме силни препарати, които обаче може да заменим с натурални средства. Затова днес ще ви покажем няколко ефикасни трика.

Кислородна вода и сода за хляб

Смесете кислородна вода и сода за хляб в бутилка с пулверизатор, след което напръскайте огледалото и избършете с кърпа. Друг вариант е да използвате пяна за бръснене, която не само ще направи огледалните повърхности да заблестят, но също така ще предотврати запотяването на огледалото.

Чиста вана

Един начин да се отървете от микробите и да направите ваната си да изглежда като чисто нова е да смесите 1/2 чаша оцет, 1 чаша твърд алкохол и 1/4 чаша вода. Прибавете всички съставки към 4 литра топла вода. Сипете сместта върху замърсената повърхност, оставете да постои 15 минути, след което изплакнете. 

Чиста тоалетна

Водата за уста е перфектна за почистване на тоалетна. Разтворете я във вода, нанесете върху мръсното място, изчакайте 30 минути, след което изтъркайте с четка и изплакнете.

 

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Дом


Реклама

Тъгата е ремонтът на душата. Понякога трябва да се сринеш до основи, за да се изградиш отново.

М. Авелок

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама