3 стъпки как да изберете вашата възглавница


3 стъпки как да изберете вашата възглавница

Сещате ли се за онзи момент, когато се събуждате и вместо да се почувствате бодри, отпочинали и готови да започнете един нов вълнуващ ден, всъщност ставате с болки в кръста, схванат врат и гръбнак?

Сън за красота, друг път!

Проблемът може да е във възглавницата, дами. Неподходящата възглавница е сред основните причини за лошия сън и в резултат се появяват различни изкривявания и болки. Разбира се, като всеки друг и този проблем си има решение. Трябва да се съобразите с факторите, оказващи влияние при избора на възглавница, която ще реши проблемите ви със съня.

1. Как обичате да спите и важно ли е това при избора на възглавница?

Един от основните критерии за избор на перфектната възглавница е позицията на тялото ви по време на сън.

Ако спите по корем – изберете много ниска и равна възглавница с мек пълнеж. Високата възглавница ще причини неудобство и болки във врата.

Ако спите по гръб – изберете средно мека възглавница с пълнеж, чиято височина може да регулирате. Не е добре да спите на прекалено висока възглавница, защото така главата е под остър ъгъл с тялото и това причинява дискомфорт във врата. Може да изберете и анатомична възглавница от мемори пяна, която дава именно така необходимата опора за врата и осигурява естествена позиция на гръбнака.

Ако спите настрани – за тази поза също е подходяща не много висока, средно твърда или ортопедична възглавница от мемори пяна, която следва естествената извивка на врата и запълва мястото между ухото и рамото.

Направете кратък тест и разберете коя възглавница е най-подходяща за вас.

2. Страдате ли от алергии?

Следващата важна стъпка е да съобразите възглавницата с това дали страдате от алергии. Големият проблем при избора на възглавница е обработеният пълнеж, който може да причини обостряне или дори появата на алергии. Затова е особено важно, когато си купувате възглавница, да изберете възглавница със специален пълнеж, като Уелслийп микрофибрите във възглавниците Дормео. Те са подходящи за хора с алергии - абсорбират влажността и поддържат оптимална температура по време на сън. Фибрите са меки и проветриви и не се сплъстяват на бучки.

Хора, които са алергични към прахови акари, трябва да избягват пълнежи, в които праховите акари обикновено се развъждат (например гъши пух). Изберете възглавница, която е пълна с коприна и пухкави нишки Уелслийп или мемори пяна.

3. Главоболие и болки във врата

Болките във врата – основната причина за появата им е именно неподходящата възглавница. А ако това е в комбинация и с неподходящ матрак, резултатът е още по-лош. Ортопедичните възглавници от мемори пяна Дормео са много добро решение, с което ще забравите за болките във врата и главоболието сутрин. Мемори пяната се оформя, за да пасне на формата на главата и врата за максимален комфорт.

Ако страдате от болки във врата, научете повече за всички удобства, които ортопедичните възглавници предлагат.

Важно е да знаете, че дори и старата ви възглавница да е била съобразена изцяло с нуждите ви, е добре да я сменяте, защото с времето тя губи качествата си. Специалистите по грижата за добрия сън от Дормео ви препоръчват да сменяме възглавницата си на всеки две години, за да сте сигурни в качествата ѝ.

Вижте още полезни съвети за това как да разберете, че възглавницата ви е за смяна и как да я поддържате свежа и чиста за по-дълго.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Дом


Реклама

Най-красивият грим за една жена е страстта.

Ив Сен Лоран

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама