Съвършената жена е тъпачка


Съвършената жена е тъпачка
Снимка: Thinkstock/Guliver

"Съвършената жена е тъпачка" или наръчник за оцеляване на "нормалните" жени ще излезе на 8 септември. Авторките са създали толкова весело, (само)иронично и ободряващо четиво, че единственото което ви остава, е да му се отдадете без задръжки.

"Съвършената жена е тъпачка" отхвърля диктатурата на медиите, рекламата, модата и възхвалява несъвършенството със симпатично чувство за хумор. Книжката бързо достига и задминава 500 000 продадени екземпляра – успех, който изразява една реалност: писна ни от култа към съвършенството. Само за няколко месеца е преведена на десетина езика, а вторият том ще излезе през октомври тази година.

"Мисля, че успехът на книгата се дължи на това, че тя изразява огромната умора на жените от непрекъснатите изисквания към тях. Нашата цел е да ги освободим от чувството за вина и да им припомним, че не са сами в моментите, когато изпитват срам или унижение, когато не се чувстват на висота, и че точно в това е тяхното богатство“, казва Мари-Алдин Жирар.

Ан-Софи Жирар и Мари-Алдин Жирар са близначки, родени във Франция през 1981 г. Ан-Софи е актриса и писателка, а сестра й работи като журналист. Открито си признават, че са гледали 47 пъти "Мръсни танци“, че обичат музика, която не се харесва на изисканите жени, че четат клюкарски списания и бъркат босилека с момината сълза. Още с появата си на литературния пазар, „Съвършената жена е тъпачка“ предизвиква оживление и покорява с лекота първото място в списъка на бестселърите във Франция.

Ето и откъс от книгата:

Настоящата книга е наръчник на несъвършената жена. Тя е за жените, такива, каквито сме всички ние без изключение! Тя е за нормалната жена с нейните недостатъци, чепат характер и неврози (да, да, и неврози... какво толкова!)

Целият си живот сме се стремили неистово да приличаме на жените от списанията, на героините от телевизионните сериали и романтичните комедии или на онези, които виждаме всеки божи ден, които ни създават усещането, че успяват във всичко по-добре от нас и ни карат да се чувстваме като кръгли нули…

А не че не сме се старали!

Правили сме толкова саможертви, прекарали сме толкова часове в безплодни опити да станем по-добри... И точно в това е нашата грешка, в желанието ни да бъдем „съвършени“!

Защото искам да го проумеете и да го запомните: СЪВЪРШЕНАТА ЖЕНА Е ТЪПАЧКА.

Целта на настоящата книга е да ви освободи от чувството за вина! Да ви подскаже как да изживеете най-добре живота си на несъвършена жена. (Би било чудесно, ако тези редове допринесат и за повече разбиране от страна на мъжете, нали така!). Вероятно няма да се разпознаете изцяло във всички описания. Но със сигурност ще се разпознаете в основното! А то е, че съвършената жена е жената, която никога няма да бъдем, и това е чудесно!

Правило № 1

Няма вече да показваме на фризьора снимката на русата къдрокоса манекенка, при положение че сме брюнетка с коса на клечки.

Относно израза "Така и така...“

Всеки понеделник си обещаваме: "Тази седмица ще пазя диета!“.

И после на работното място нямаме сили да устоим на закачливите намигвания на кроасаните с шоколад. И настъпва истинска драма!

Веднага ще възразите: "Един нищо и никакъв кроасан с шоколад, не е страшно“. И ще сте съвършено прави!

В този момент обаче в болния ни мозък изплува изразът "така и така".

"Така и така изядох едно, защо да не си взема още едно!“

"Може ли да доям пържените ти картофки?! Какво?! Абе, хайде и ти сега, така и така съм му отпуснала края!..."

"Да му се не види! Сложих си захар в кафето! Така и така си развалих диетата, я да си поръчам за десерт един бананов сплит!“

Приемете, че изразът "Така и така..." не е ваш враг. Напротив, той ви позволява да се отпуснете от време на време, без да изпитвате чувство за вина. Нима това не е най-важното?

Внимание! Тази книга може да се чете и от мъжете, които не се боят да открият какво си говорят жените зад гърба им.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Силна


Реклама

Почти всички хора обичат да говорят за себе си и им пречи само обстоятелството, че другите не искат да ги слушат.

Съмърсет Моъм

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама