Какво може да се случи, ако спрете напълно да ядете сол


Какво може да се случи, ако спрете напълно да ядете сол
Снимка: iStock

Много от нас са се фокусирали върху яденето на по-малко сол и в някои случаи са я игнорирали напълно, защото солта се смята за вредна за нашето здраве. Е, това не е вярно, в крайна сметка солта е важен електролит, който помага на тялото ни да работи нормално. Ако сте решили да избягвате солта, уверете се, че не я премахвате напълно и се опитайте да разберете как тялото ще реагира на тази нова промяна.

1. Може да започнете да напълнявате

Йодираната сол е важна за вашите хормони и ако напълно спрете приема на сол, източниците ви на йод ще бъдат ограничени. В резултат на това може да започнете да наддавате на тегло, да имате подпухнало лице, суха кожа и да изпитвате мускулна слабост и умора.

Вижте още: Ястието е твърде солено? 6 начина да го спасите

2. Може да засегне сърцето ви

Доказано е, че диета с ниско съдържание на натрий предлага много ползи, особено за хора със сърдечни проблеми. Но това може да не е така за всички, особено ако сърцето ви е в перфектно здраве. Тъй като има проучване, което показва, че когато ядем по-малко и също твърде много сол, това може да влоши нещата за сърдечното заболяване, което вече имаме.

3. Може да увеличи инсулиновата резистентност

Проучванията показват, че когато не получавате достатъчно натрий в диетата си, това може да повлияе на инсулиновата ви резистентност. Това означава, че тялото ви няма да реагира добре на инсулина и може да доведе до по-висока кръвна захар.

4. Може да изпитате симптоми на дехидратация

Когато нивата на натрий спаднат драстично в кръвта, може да изпитате симптоми, които са много подобни на дехидратация. Така че може да имате сухота в устата, да се чувствате замаяни, да изпитвате жажда и да ходите по-рядко до тоалетната.

Вижте още: Морска или готварска сол: Коя е по-полезна?

5. Може да започнете да чувствате гадене

Липсата на консумация на сол може да има голямо влияние върху нивата на холестерола. Въпреки че това обикновено няма ранни симптоми, то може да атакува други части на тялото ви, включително сърцето ви. Един от симптомите, които може да изпитате, е гадене.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Здраве


Реклама

Облечени от глава до пети в любов. И това е единствената марка, която никога не излиза от мода.

"Сексът и градът"

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама